peanuts-plant1اگر چه در یک واحد انرژی قابل توجهی دارد ولی مدت طولانی تری سیرمان نگه می دارد و همین باعث عدم خوردن غذای اضافی و دریافت کالری زیاد می شود. به هر حال نکته ی مهمی که باید رعایت شود، میزان مصرف است، پس باید بتوانیم در حد نیاز بخوریم نه هر آن چه روی میز است!!!!

بادام زمینی و افزایش وزن

کمی عجیب است که یک ماده ی غذایی هم باعث کاهش وزن شود و هم باعث افزایش وزن. بادام زمینی در مقدار کم می تواند اشتهای ما را کنترل کند ولی اگر در مقادیر زیاد استفاده شود باعث افزایش کالری دریافتی و در نتیجه بهبود افزایش وزن می شود.

بادام زمینی منبع خوبی از پروتئین، فیبر، اسیدهای چرب اشباع نشده ی، ویتامین ب3(نیاسین)، ب9(اسید فولیک) و ویتامین ای است.

اگر دنبال افزایش وزن هستید باید مواد غذایی پرانرژی و مغذی بخورید ولی این دلیلی بر مصرف هله و هوله ها (JUNK FOOD) نیست!

 

بادام زمینی دانه ای مفید برای مبتلایان به چربی خون

تحقیقات و بررسی های متعدد نشان داده اند، چربی بادام زمینی و كره بادام زمینی برای انسان مفید است. طی یك مطالعه در یكی از دانشگاه های آمریكا، اثرات رژیم غذایی حاوی بادام زمینی و كره آن در كاهش كلسترول خون، با میانگین رژیم غذایی آمریكایی ها مقایسه شد. نتایج نشان داد كه خطر بیماری های قلبی با مصرف متناوب و مكرر بادام زمینی( هر بار به مقدار كم) كاهش می یابد.

 

اثرات رژیم غذایی دارای بادام زمینی

1- كاهش كل كلسترول وLDL كلسترول ( كلسترول بد)

2- حفظ و نگهداریHDL كلسترول ( كلسترول خوب)

3- كاهش تری گلیسیرید

همچنین دارای مقدار زیادی چربی غیر اشباع است.

 بادام زمینی و كره آن، منبع خوب و با صرفه ای از پروتئین هستند و بیشتر ویتامین ها و املاحی را كه به سختی بدست می آیند، تامین می كنند كه این ویتامین ها و املاح شامل اسید فولیك، ویتامینE ، مس، سلنیوم، منیزیم، روی و همچنین رنگدانه های گیاهی و فیبر خوراكی می باشند.

peanut 062013 SB tif * نكته:

یك واحد بادام زمینی معادل 2 قاشق غذاخوری بادام زمینی است كه تقریباً به اندازه انگشت شست شما است.

بادام زمینی منبع بسیار خوبی از پتاسیم- اسید فولیك- نیاسین- اسید پانتوتنیك- فسفر- منیزیم- روی و ویتامینB1 می باشد.

كره بادام زمینی منبع ویتامینB6- اسید فولیك- فسفر- منیزیم- روی و پتاسیم است و نیز منبع بسیار خوب و عالی نیاسین می باشد.

وقتی توصیه می شود افراد بایستی دریافت چربی خود را بصورت متعادل تنظیم كنند به این معنا نیست كه بایستی چربی را از رژیم غذایی خود حذف كنند. طبق توصیه های تغذیه ای تا 30 درصد انرژی غذا را می توان از چربی ها بدست آورد و این مقدار مناسبی است . البته نوع چربی كه این 30 درصد را تشكیل می دهد، خیلی مهم است.

 

peanuts-with-shellچربی موجود در بادام زمینی و كره آن:

-چربی غیر اشباع پلی ( چربی خوب )

-چربی اشباع ( چربی بد )

-چربی غیر اشباع مونو ( چربی خوب )

 

* 85 درصد چربی بادام زمینی، چربی غیر اشباع (خوب) است. (50 درصد چربی های غیراشباع مونو و 35 درصد چربی های غیراشباع پلی )

* چربی های غیراشباع، كلسترول خون را پائین می آورند و از این طریق در سلامت قلب مؤثرند.

* 15 درصد چربی بادام زمینی و كره آن، چربی اشباع ( بد) است.

* بادام زمینی و كره آن، چربی های ترانس ندارند.

* چربی های اشباع و ترانس، هر دو باعث افزایش كلسترول خون می شوند.

* بادام زمینی و كره آن كلسترول ندارند.

 

منبع : تبیان